Nyhetsarkivet

Kallelsen till stämmorna 24 mars kl 10 på Skåvsjöholm meljades ut till samtliga medlemmar 6 mars. Handlingarna ligger på denna webbsida under fliken Medlem.
Läs hela inlägget »

Varmt välkomna alla medlemmar till de årliga föreningsstämmorna söndagen den 24 mars kl 10:00-13:00 på Skåvsjöholm. När vi är klara bjuds det på goda korvar och kaffe med bulle.

Föreningsstämman är vårt högsta beslutande organ där styrelse väljs, stadgar kan ändras samt beslut om ekonomiska frågor klubbas. Lämna gärna  in motioner=förslag till förändringar senast sista januari så styrelsen hinner behandla dem.

Läs hela inlägget »

Äntligen uppdateras denna sida med blogginlägg istället för vanliga inlägg. Har du förslag till förbättringar eller på information som ska läggas här vänligen skriv till styrelsen@rydbosaltsjobad.se
 

Läs hela inlägget »

Tomten vill komma till vårt fina Rydbo Saltjöbad i år igen och vill gärna ha barnens önskelistor till jul. Söndagen den 10 december kl 16 ställer vi ut massor med marschaller på Stora Badet så vi hittar honom. Välkomna hälsar han stora och små.

Läs hela inlägget »

Vi har anlitat Svevia för stödkantsutläggning på alla våra vägar.
Detta är en del av vår asfalteringsstrategi. Viktigt att inga fordon eller annat blockerar våra vägrenar.
Tisdag den 24 oktober påbörjas arbetet. Eventuella frågor skickas till styrelsen@rydbosaltsjobad.se 

Läs hela inlägget »

Vi på Skåvsjöholm arbetar dagligen med miljö och hållbarhetsfrågor som även innefattar en trygg miljö att vistas i.
 
Vår mark omfattar en stor areal och vi har också en öppen miljö som välkomnar våra gäster och utomstående gäster.
Under de senaste åren ser vi en ökad användning av vår mark och vi får också samtal av Er kring oro om vad som händer under kvällar/nätter/helger.
 
I ett led att värna om vår gemensamma miljö och trygghet, kommer vi att uppmuntra allmänheten att inte lämna kvar sitt skräp i vår natur.
Det kommer ske igenom skyltning och uppmuntran att ta ett eget ansvar.   
 
Fr.o.m. den 1 juli 2023 kommer att vi reglera möjligheten att parkera i området, idag har vi en skylt uppsatt att parkering endast avser våra konferensgäster och i övrigt endast för kortare stopp.
Det betyder att vi inte kommer tillåta parkering på marker runt omkring eller att man kostnadsfritt kan ställa sig bil på Skåvsjöholmsparkering.
 
Det är för att bl.a. säkerställa att räddningsfordon kan ta sig fram utan hinder samt för att kunna ta vårt ansvar för marken runt omkring Skåvsjöholm.
 
Vår strandremsa är inte ”en allmän badplats”, vilket innebär att vi inte har skötsel i den grad som krävs för allmän en badplats.  
 
Jag hoppas att vi gemensamt kan samarbeta i miljö och trygghetsfrågor för vårt fina område.
 
Önskar Er en fin sommar!
 
Med vänliga hälsningar
 
Carin Sjöberg, VD Skåvsjöholm

Läs hela inlägget »

Trygghetssamordnaren på Säkerhets- och trygghetsenheten på Österåkers kommun svarde på vår önskan att få hjälp med stöket på Stora badet "Tråkigt med störningar i form av högljudda fester vid badplatsen.  Detta är en fråga i första hand för polisen då badplatsen är allmän plats och inte en kommunal anläggning." (2023-06-28)

Läs hela inlägget »

Det har varit högljutt och stökigt på nätterna vid Stora Badet. Ring polisen på 112 när det behövs.
Vi hade en motion om föräldravandring på årets föreningsstämma. Där stod bland annat "Kommunen stödjer kvälls/nattvandrare på olika sätt bl a genom västar samt kontakter med en kommunväktare, om behov uppstår. Under sommarmånaderna har kommunen särskild bevakning. Se tryggi@osteraker.se"
Vilka kan ställa upp på detta denna sommar? Mejla till styrelsen@rydbosaltsjobad.se så samordnar vi kontakterna.

Läs hela inlägget »

Denna sommar anlitar vi APCOA för att bötfälla felparkerade bilar. Endast medlemmar med parkeringstillstånd får stå på Rydbo Saltsjöbads Väg samt Lilla Badvägen. Ring APCOA på
0771-401 020 om bilar står felparkerade. 
Parkeringstillstånden från förra året gäller även i år. Fler finns att hämta hos styrelsen.

Läs hela inlägget »

Svavelsövägen 3 Brf Svinninge Arkipelag

Vid Svavelsövägen 3 har bygglov beviljats för enbostadshus på tre fastigheter. Vi har uppmärksammat att fastigheterna nu ligger ute till försäljning och omfattar 12 bostäder på de tre tomterna. Enligt våra planbestämmelser får endast enbostadshus byggas. Vår uppfattning är därför att den planerade byggnationen är i strid med planbestämmelserna. Föreningen avser därför att överklaga i det fall ägarna går vidare med byggnationerna enligt försäljningsprospektet. Därutöver är våra medlemsavgifter beräknade för enfamiljshus. Flerfamiljsbostäder kan därför komma påverka våra regler om medlemsavgifter. Inspel på detta ärende kan skickas till styrelsen@rydbosaltsjobad.se

Läs hela inlägget »

Nu finns en ny flik under Information som kommer beskriva hur broplearna mår samt vad vi gör med dem. Vi är tacksamma att vi har en expert, Bertil Sandberg, som vår vägtillsyningsman. Läs hans proffisga rapport.

Läs hela inlägget »

Vi behöver ta upp flotte, bojar mm och det är bra med starka armar. Magnus Ebenstrand håller i planering och genomförandet med god hjälp av alla som kommer.

Vi kommer även gräva upp den del av den invasiva vresrosen vid bryggan samt dit det spridit sig till skogen samt röja allmänt för att göra vårt fina bad ännu finare. Ta med lämpliga arbetsredskap

Ju fler vi blir desto snabbare och roligare går det.

Läs hela inlägget »

Söndagen den 18 september kl 10 samlas vi och hjälps åt med upptagning av flotte, bojjar mm. Vi behöver även städa och röjja lite bland växtligheten. Ju fler vi blir desto fortare går det. Trevligt blir det alltid när vi gör jobbet ihop.
 

Läs hela inlägget »

Idag, 2022-06-23, fick vi provresultatet från uppföljningen av vattnet vid Stora Badet. Det är nu TJÄNLIGT enligt Vägledning kring EU-bad. Sätter upp analysrapporten på anslagstavlan.
 

Läs hela inlägget »

Vi har idag, 2022-06-07, fått svar på badvattenproverna från våra tre badplatser. Lilla badet och Badudden var OK men på Stora badet var det otjänligt. Enligt Miljö och Hälsa på kommunen kan det vara tillfälligt och rekommenderar nytt test. Vi återkommer så fort vi fått svaren.

Läs hela inlägget »

Vi behöver vara några starka så löser vi det snabbt. Bra om några tar med skyffel då vi behöver ta bort sand från själva båtiläggningsrampen.
 

Läs hela inlägget »

Kom till Djupängen lördagen den 30 april så sjunger vi in våren tillsammans. Brasan tänds kl. 20.00.
 

Läs hela inlägget »

Längdskidspår draget runt Skåvsjöholm. Behövs lite mer snö för att bli riktigt bra. Tacksam om ni som promenerar inte går i spåren.
Hälsningar Spårkommiten
Anders Ahlström, Göran Sjöstedt och Kjell Lindstrand

Läs hela inlägget »

 Ett stort tack till alla som såg till att våra bryggor kom upp.

Läs hela inlägget »


Det är svårt att tro men återigen så närmar sig hösten och det är dags att ta upp bryggorna.
Lördagen den 4 september klockan 10.00 samlas vi för att ta upp bryggor etc samt städa av området. 
Ta med er spadar och räfsor så passar vi på att ta bort lite ogräs och snygga till på stranden.
Missa inte tillfället att träffa andra boende i vårt område. Välkomna

Läs hela inlägget »

Med anledning av Rydbo Saltsjöbads simskola 2021
 
Under vecka 27 och 28 måndag-torsdag klockan 09.15-15.15 samt vecka 31 måndag-fredag 09.15-14.30 bedrivs det simskola på Stora Badet.  
 
Vi ber alla våra badande gäster att ta extra hänsyn så ni undviker att störa simskolan och de barn som får undervisning.
 
 
 

 
 

Läs hela inlägget »


Nu finns parkeringstillstånden för 2021 för hämtning hos din närmaste styrelsemedlem eller vägtillsyningsman (2 per hushåll).
Generellt parkeringsförbud råder i området. Under sommaren är parkering med tillstånd, tillåten på Rydbo Saltsjöbads väg.

Läs hela inlägget »

Nu är det sommar och det är åter dags att lägga i våra bryggor vid stora badet.  
Är vi många går det fort och lätt. Du som tycker om att hänga på vårt fina bad kom och hjälp till.

Läs hela inlägget »


 Man behöver täcka ytan vid bron där man kapat ner Parksliden. Man kommer att använda tunga presenningar samt på det stenskärv. 

Under arbetet så kan det bli problem med framkomligheten till och från under dagen. (De behöver stå med lastbil med kran på bron). Det är under en begränsad tid under dagen. Skulle en nödvändig situation uppstå  kan de flytta på sig. 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Idag kommer enkäten ut till alla våra medlemmar (fastighetsägare). Är det så att du av någon anledning inte har fått enkäten vänligen kontakta Mats Landin. (mats.landin@gmail.com) 

Om du inte längre är ägare av en fastighet i Rydbo Saltsjöbad men fått enkäten är vi tacksamma om du vidarebefordrar den till den nya ägaren.

Läs hela inlägget »

När?  Söndag 6 december
Var?  Stora badet
Tid?  Kl 16.00-16.45

Alla snälla barn, stora och små är välkomna med sina önskelistor som tomten tar vidare till sina nissar.
Välkomna!

Läs hela inlägget »

Lördag 17/10 kl.10:00 går vi ut i skog och mark och gör fint på våra grönområden. Vi behöver två arbetslag. Ett för att ta hand om Kärleksudden och ett för Svavelsöskogen. 
VI hoppas på stort deltagande för vi behöver vara många för att klara av detta. Ta med röjsågar, grensaxar, sekatörer etc. Förutom fällning och rens av sly behöver vi lyfta allt material till en eldningsplats.    
Samlingsplats: 
Stora badet för de som ska arbeta på Kärleksudden. 
Brevlådorna, Talluddens väg för de som ska arbeta i Svavelsöskogen.       
 
Har ni frågor ring eller maila Greger Forslöw

Läs hela inlägget »

 Måndag 28 September kommer grusvägarna att asfalteras.

Man börjar ungefär kl 08:00.på Svavelsö med Svavelsövägen för att därefter ta sig an Norsundsvägen. Vid lunchtid fortsätter man med Lilla Badvägen, Saltsjöstigen och avslutar med Bergspromenaden.

Som nog alla förstår kan det  bli lite väntetider den dagen, då det kan bli svårare att ta sig fram när det asfalteras. Enligt planen ska allt hinnas med på en dag.

Har ni frågor ring eller maila 
 

Läs hela inlägget »

Gjutning av betongplatta kommer att ske torsdag den 17 september på Lillsundsvägen 5.

Vi ber om överinseenden för de störningar som kan uppkomma.

Läs hela inlägget »

Hösten närmar sig allt för snabbt och då är det dags att ta upp bryggorna igen.
Söndagen den 20 september klockan 16.00 samlas vi för att ta upp bryggor etc samt städa av området. 
Ta med er spadar och räfsor så passar vi på att ta bort lite ogräs och snygga till på stranden.
Missa inte tillfället att träffa andra boende i vårt område. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Byggel till Svavelsövägen 37a kommer att ske  till och från under hela tisdagen 7 juli.  Framkomligheten kommer att vara begränsad men man har sagt att det ska kunna gå att komma förbi.
Hoppas att ni har överenseende med detta
 

Läs hela inlägget »

Söndagen 6 september har vi årsmöte kl. 10.00-13.00. Som vanligt kommer det att äga rum på Skåvsjöholm.
Om  sammankomster fortfarande om max 50 personer  gäller kommer mötet genomföras enligt nedan:
- Medlemmar representeras av en person per hushåll. Du som deltar får gärna ta emot fullmakter från medlemmar.
- Du som vill delta måste anmäla dig i förväg. Först till kvarn gäller. Anmälan görs via mail till lotta.lenke@rydbosaltsjobad.se. Du får en bekräftelse som visar om du får plats eller ej.
- Medlemmar som inte kan delta får/kan lämna fullmakt till en person som deltar. Har ni ingen att ge fullmakt till ta kontakt med Lotta Lenke så hjälper hon till med att förmedla kontakter.
Samtliga årsmöteshandlingar lligger redan på hemsidan under medlemssidorna. Separat kallelse skickas ut till alla medlemmar i augusti månad. 
Önskas handlingarna i pappersform ber vi er skriva ut dem själva. Med tanke på miljön kommer inga pappersexemplar att finnas på mötet.
Du som känner av förkylningssymtom eller är 70 plus rekommenderas att ej delta.

Läs hela inlägget »

Ny husleverans på gång till Lilla Badvägen 22

Under vissa delar av dagarna så kan vägen vara helt avstängd.  Vi hoppas på överseende med detta

Läs hela inlägget »

 Föreningen engagerade en representant från Skogsstyrelsen, Dan Månsson, för att få tips och råd om vad vi ska tänka på när vi sköter om våra grönområden. Resultatet blev en kortfattad målbeskrivning för respektive områden (länk till förslaget).  Styrelsen engagerade Maria Walter, boende i området, för vägledning om HUR målbeskrivningarna kan uppnås. Maria har bidragit med sina kunskaper vid flera möten med grönområdesansvariga. Eken är ett så kallat skyddsvärt ädelträd. Det finns flera ekar på Kärleksudden, och i hela vårt övriga område, men det var just denna ek som Skogsstyrelsens representant noterade särskilt 2018. Styrelsen tog intryck av Marias synpunkter och avvaktade med att frilägga eken. Kommunen kontaktades om behovet av strandskyddsdispens. Marklov krävs inte enligt våra mätningar. Kommunen prövar marklov för nedtagning av ädelträd och tall med en diameter större än 0,40 meter, 1,40 meter ovan mark.
Styrelsen har också varit i kontakt med en representant från miljö och hälsa Per Bergvall som råder oss att åstadkomma mer ljus för eken genom att börja med att ta ned enstaka träd och avvakta effekten. 

Idén med grönområdesansvariga är att närboende bör vara bäst skickade att se ett områdes potential och hur det kan användas för rekreation och upplevelser. Det handlar om vilken natur vi önskar oss. De frilagda ekarna vid Skåvsjöholms kursgård föredras säkert av flera framför en mer vildvuxen natur och tvärtom.

Dialog på plats med grönområdesansvariga och Maria tillsammans med styrelserepresentanter var mycket givande och gjorde det lätt att uppnå en samsyn om skötsel av områdena på Svavelsö och Lilla Badet, som vi besökte i mitten av maj. Nu återstår besök i de övriga områdena i vårt vackra Rydbo Saltsjöbad, inklusive Kärleksudden. Efter det fattar styrelsen beslut om tallarna kring eken. Preliminärt kan det handla om att ta ner den/de tall(ar) som stör eken mest, för att sen, över tid, utvärdera effekterna innan fler träd ev. fälls. Vi har också av kommunens representant fått rådet att hamla rönnen som står framför eken. Vi konstaterar också att i hela vårt område, inklusive Kärleksudden finns både tallar och flera ekar som bör värnas.

Läs hela inlägget »

Vi hade planerat för bryggiläggning på stora badet den 13/6 men några i vår förening har redan lagt i bryggorna själva. Vi andra är väldigt tacksamma över detta och tänkte använda den dagen till att fixa annat på badet.

Som några kanske sett finns det några sandhögar på stranden som blivit då båtrampen grävdes fram. Den sanden ska och spridas ut, bänkarna ska på rätt plats och badet göras fint iför sommaren. Bra om ni som använder badet kommer och hjälper till. Ta gärna med skottkärra och spade.

Vi ses på lördag 13 juni kl. 10.00

Läs hela inlägget »

Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in vårt midsommarfirande. Vi känner oss tvungna till detta i o m att vårt firande brukar samla ca 300 deltagare och fortfarande gäller beslutet om ett maxantal på 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 
 I år var det boende på Rydbo Saltsjöbads väg 1 - 11 + Saltsjöstigen som skulle ansvara får vår fina midsommartradition.  Vi ändrar i planeringsschemat som ni finner på vår hemsida så att de får äran att planera detta nästa sommar istället.
Gå gärna in på hemsidan under fliken information och därefter midsommar så hittar ni planeringsschema för när du och dina grannar tar över stafettpinnen för att ordna årets sommarfest.
 

Läs hela inlägget »

Många har undrat över dikesskärningen på några av våra vägar som skedde i början av veckan. Resultatet blev inte alls vad vi hade beställt. Vi gjorde bedömningen att detta var ett arbete som ingår i den vanliga och återkommande skötseln, som handlar om att dränera vägen och hålla vägkroppen torr och stadig. Därför informerade vi inte om detta i förväg. Det var en felbedömning, som förstärktes ytterligare av att entreprenören inte gjorde rätt. Vi beklagar detta. Entreprenören erkänner sitt misstag och kommer att återställa dikena , stödkanterna och vägarna utan kostnad för föreningen. Vi kan inte säga när det kommer att ske. Ytterligare information kommer så snart vi vet mer.  

Läs hela inlägget »

 
I rådande situation måste föreningen ta sitt ansvar vilket innebär att vi inte kan genomföra årsmötet 31 maj. Vi skjuter på mötet tills sommaren är slut och  återkommer med exakt datum när vi vet mer om vad Folkhälsomyndigheten säger.
Vi skickar dock ut avgiftsavier som vanligt. Avgiften är oförändrad sen förra året.  

Läs hela inlägget »

 
 
Ny husleverans på gång till Norsundsvägen  26.

Viss smärre störning av framkomligheten på Norsundsvägen kan förekomma.  Vi hoppas på överseende med detta

Läs hela inlägget »

Blomlådor ställs ut för att få föraren att anpassa hastigheten. Blomlådor får inte hindra framkomligheten, men ska verka för att öka trafiksäkerheten.  
Tillstånd att ställa ut blomlådor på er väg sökes hos Vägföreningen genom kontakt med vägtillsyningsmännen. 
 
Villkor för blomlådor
  • Den sökande är ansvarig och måste bo på gatan. 
  • Det är den sökande som bekostar och bygger blomlådorna. 
  • Det är även den sökande som förser dem med blommor och ansvarar för in- och utställning samt löpande underhåll av blomlådorna.
  • Blomlådorna får endast stå ute på vägen mellan 1 maj och 15 oktober, så att de inte hindrar snöröjningen.
  • Blomlådorna bör vara vita och försedda med tydliga reflexer.
  • Maxhöjden är 80 cm för blommorna inklusive själva lådan 
 
I Trafiklagstiftningen läggs ansvar på bilföraren att anpassa hastigheten till omständigheterna. Detta tolkas som att om en bilist eller annan trafikant kör på en blomlåda och skadar bilen eller blomlådan, ligger oaktsamheten hos bilföraren.  

 14 § Ett fordons hastighet skall anpassas till vad trafiksäkerheten kräver. Hänsyn skall tas till väg-, terräng-, väderleks- och siktförhållandena, fordonets skick och belastning samt trafikförhållandena i övrigt. Hastigheten får aldrig vara högre än att föraren behåller kontrollen över fordonet och kan stanna det på den del av den framförvarande vägen eller terrängen som han eller hon kan överblicka och framför varje hinder som går att förutse.
 
Läs hela inlägget »

Även när det gäller vårt Valborgsfirande så blir det ändringar p g a de rekommendationer som nu gäller i vårt land. 

Vi tänder elden 20.00 men inga andra aktiviteter sker runt brasan. Vi ses på fotbollsplanen på fastlandet. Vi som går ner för att hjälpa till eller titta, ser självklart  till att vi håller godtagbart avstånd till våra medmänniskor.

Läs hela inlägget »

Kontakta din grönområdesansvarige för att höra hur städningen av "ditt" område ska ske. Vi planerar nämligen att städa även i år, men utan gemensam träff efteråt. Se bara till att respektera dina grannar genom att hålla tillräckligt avstånd till varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vem som är din grönområdesansvarige hittar du på medlemssidorna under Grönområdesgrupper.

Läs hela inlägget »

Som vi skrev i förra nyhetsbrevet så har vi senarelagt årsmötet till den 31 maj. I skrivandes stund känns det dock tveksamt om vi kommer kunna genomföra mötet då men vi återkommer lite senare med definitivt besked.

Läs hela inlägget »

Ny husleverans på  gång till Svavelsövägen 12A.

Huset kommer att levereras under två dagar. Störningar kan ske mellan kl. 06.00 - 18.00 båda dagarna. Eventuellt kan en mindre leverans komma på onsdag 15 januari under eftermiddagen.

Vid problem med framkomlighet ta vägen via Skåvsjöstigen.

 

Ny husleverans på  gång till Svavelsövägen 12A.

Huset kommer att levereras under två dagar. Störningar kan ske mellan kl. 06.00 - 18.00 båda dagarna. Eventuellt kan en mindre leverans komma på onsdag 15 januari under eftermiddagen.

Vid problem med framkomlighet ta vägen via Skåvsjöstigen.

 

Läs hela inlägget »

 
Måndag 25 november ska det gjutas på Norsundsvägen 8.
Pumpvagnen kommer 06.30 och betongbilarna ca 07.00. Troligen kommer de att få plats på infarten men det kan ju bli störningar ändå.
För er information så finns det två parkeringsplatser att låna på Norsundsvägen 1, eller så kan man ställa sig vid brofästet på fastlandssidan om man är orolig för att inte kunna köra iväg med sin bil den tid man vill.

Läs hela inlägget »

Nya husleveranser på gång till Svavelsövägen 37B

Del 1 av leveransen kommer Måndagen den 18 november kl 06:30
Del 2 av leveransen kommer Onsdagen den 20 november kl 06:30

Viss smärre störning av framkomligheten på Svavelsövägen kan det bli när bilen backar in. Vi hoppas på överseende med detta.
 

Läs hela inlägget »

Söndagen den 8:e december kommer tomten traditionsenligt till Stora Badet. Snälla barn, stora som små är välkomna mellan 16-16:45 med sina önskelistor som tomten tar vidare till sina nissar. 
Vi hoppas på lite snö och julstämning. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: tomten

Valborg kommer traditionsenligt att firas i området. Vi ses på fotbollsplanen på fastlandet. 
Vi träffas kl 19.30 och elden tänds kl 20.00   

Läs hela inlägget »

Imorgon tisdag (3/9)  kommer översta lagret av asfalten på bron att fräsas bort inför den kommande omasfalteringen.

Det innebär att det blir begränsad framkomlighet och mellan 13:00 och 15:00 kan det tidvis vara helt avstängt.

Asfalteringen kommer att ske enligt plan torsdagen den 5/9.

Läs hela inlägget »
Etiketter: bron

Senaste Nyheterna


Senaste Kommentarerna

  • Massimiliano Cottarelli » Handlingarna till stämmorna 2024:  ”Behöver du ett lån akut? Beviljar vi privatlån? företagslån? bostadslån? gårdslå..”

  • GRICELDA FLORENTINO » Städdag & Årsmöte i helgen:  ”Behöver du ett lån akut? Beviljar vi privatlån? företagslån? bostadslån? gårdslå..”

  • Kathleen Gary Keen » Väghyveln lagad:  ”I'm Miss Kathleen Gary Keen, from Atlanta Georgia, United States of America. I a..”

  • Kathleen Gary Keen » Väghyveln lagad:  ”I'm Miss Kathleen Gary Keen, from Atlanta Georgia, United States of America. I a..”


Nyheter i tid