Midsommar i Rydbo Saltsjöbad

Nedanstående information får ses som lite tips och vägledning till planering av midsommarfirande i Rydbo Saltsjöbad. Varje lag har självklart själva frihet att arrangera det på ett för er passande och trevligt sätt. Har ni frågor eller vill ha tips kontakta gärna styrelsen.

Anledningen till att styrelsen valt att dela upp ansvaret för midsommar är att det år efter år är en kamp att få till stånd ett midsommarfirande i Rydbo Saltsjöbad. Till slut brukar vänliga själar, oftast samma personer varje år, ställa upp för att dom tycker det är viktigt att deras barn eller barnbarn får uppleva ett midsommarfirande i Rydbo Saltsjöbad. Att samma 4-5 personer varje år ställer upp och fixar för 2-300 gäster är inte schysst på något sätt, därav detta sätt. Läser man informationen på denna sidan kan man snabbt konstatera att arbetsinsatsen är klart överkomlig och har ni tur kanske ni till och med lär känna era grannar bättre?

2024 är det "Lag Svavelsöslingan"
som ansvarar för att arrangera midsommarfirandet.

Planeringen

Första steget mot ett lyckat midsommarfirande är självklart planeringen. Ett tips är att samla ert lag senast i slutet av april för att ta ett första möte, lära känna varandra, och dela upp lite uppgifter.

Schemat

Kommunikation

Lite hållpunkter kring kommunikation rörande midsommar,
3 veckor innan bör information och schema finnas tillgänglig för publicering på hemsida och utskick i nyhetsbrev, kontakta den i styrelsen som är ansvarig för kommunikation.
Vill ni under planeringen nå ut till samtliga medlemmar med information eller förfrågningar så kontakta även då styrelsens kommunikationsansvarige så kan information förmedlas via hemsida, Facebook eller nyhetsbrev.
Veckan/dagarna innan midsommarfirandet sätt gärna upp afficher på anslagstavlorna.

Midsommarängen

Ängen behöver klippas kontinuerligt från maj och från 1/6 minst 3 gånger innan midsommarafton. Tänk på att klippa ordentligt så både stora dansringar och fikande familjer får plats. karta
Behöver ni låna en gräsklippare hör först med era grannar och sedan med grönområdesansvarige.

Midsommarstången

Midsommarstången ligger i kanten på midsommarängen, ligger den inte där kontakta områdesansvarige eller styrelsen. Ringarna som stångens kransar byggs runt finns förvarade hemma hos Irene Tegnér. Dom senaste åren har beklädningen av midsommarstången skett dagen innan midsommarafton, men planeringen av detta är såklart upp till laget.

Ljudanläggning

Ljudanläggning är nödvändig om det ska vara sång, dans och lekar.
Martin Andersson har tidigare år hjälp till med uthyrning av en ljudanläggning. Elektricitet för att driva utrustningen har lånats av närmaste granne vid midsommarängen.

Dans & Musik

I nästan 50 år spelade Hans Lenke dragspel vid stången samtidigt som någon av döttrarna Catarina Lenke Ekholm eller Lotta Lenke höll i dansen. Under senare år har andra duktiga musiker från området spelat tillsammans med Hasses barnbarn Ludvig. Hör med Catarina, Lotta och Ludvig om de är intresserade av att hjälpa till ett år till.

Lekar

En lekledare behöver utses och förslag på klassiska lekar är hoppa säck, potatis på sked mm. Tänk på all utrustning som kommer behövas för lekarna. Barnen har tidigare år fått varsin tablettask efter lekarna.

Lotteri & övrigt kul

Vill ni ha ett lotteri kan lottringar beställas på internet. Priser kan antingen inhandlas eller om det finns folk i området som vill donera saker eller sponsorprodukter. Tänk på att ha ett bord för lotteriet och fundera på hur man ska betala.
Arrangera gärna fiskdamm, fika-försäljning eller andra evenemang om ni önskar det.

Vädret

Ok, inte mycket att göra åt vädret kanske, men tänk på vad som skulle hända om det ösregnade eller var 35 grader varmt. Oavsett väderförhållanden brukar uppslutningen på midsommar vara imponerande.

Budget

Fritidskommitén avsätter 7 000 kr i budget till midsommarfirande varje år. Se till att spara alla kvitton för redovisningen efter midsommar.
Vill man få utökad budget kontakta styrelsen.

Kontakter

Knacka på och bjud in till en planeringsfika.Lycka till med midsommar! Finns det frågor eller funderingar så tveka inte att skicka ett meddelande till styrelsen@rydbosaltsjobad.se
 


Behöver den här sidan kompletteras med mer information för att göra planering och genomförande enklare? Tipsa styrelsen!

Midsommar planeringsschema 2017 - 2031

2017 - Lillsundsvägen
2018 - Lilla Badvägen 
2019 - Norsundsvägen 
2020 - Inställt
2021 - Inställt
2022 - Rydbo Saltsjöbads väg 1 - 11 + Saltsjöstigen
2023 - Skåvsjöholmsv. + Svinningevägen
2024 - Svavelsöslingan 
2025 - Svavelsövägen på Svavelsön 
2026 - Rydbo Saltsjöbads väg 12-29
2027 - Svavelsövägen 1 - 18
2028 - Skåvsjöstigen + Bergspromenaden 
2029 - Talluddens väg 
2030 - Svavelsövägen 19 - Bron
2031 - Lillsundsvägen osv

Uppdelning och ordning gjordes och lottades vid styrelsemöte 2016-08-25

Frågor & Svar 

Ingen i vårt lag vill engagera sig och planera midsommar
Tråkigt, framförallt för alla barn. Klarar ert lag inte av att planera och genomföra midsommarfirandet så meddela gärna styrelsen senast den 1/6, så kan vi informera alla boende i Rydbo Saltsjöbad att firandet ställs in.

Jag har inte lust eller tid att arrangera midsommar
Ok, enligt schemat ovan så är det väldigt god framförhållning, men hinner/vill du ändå inte så är det mellan dig och dina grannar.

Vi firar inte midsommar i Rydbo Saltsjöbad
Du kan säkert bidra ändå på något bra sätt, ta det mer er planeringsgrupp.

Jag vill gärna vara med och bidra fastän det inte är vårt år!
Inga problem, årets arrangerande lag tar säkert tacksamt emot hjälp. Kontakta styrelsen så förmedlar vi namnet till en eventuell midsommargeneral.

loading...