Rydbo Saltsjöbads Grannsamverkan

Samverkan i organiserad form mellan grannar är en metod för att minska det som numera kallas mängdbrotten. Inbrott i bostäder, bilar, förråd och andra utrymmen liksom skadegörelse är exempel på sådan brottslighet. Men grannsamverkan har också betydelse för tryggheten i ett bostadsområde Grannsamverkan är dessutom ett sätt att lära sig mer.

Material kring Grannsamverkan, som polisen tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen och försäkringsbolagen tagit fram kan du läsa och ladda ner från hemsidan www.samverkanmotbrott.se.

Så jobbar vi med grannsamverkan i Rydbo Saltsjöbad

Det viktigaste i vårt område är att vi pratar med varandra och har bra relationer till våra grannar. Berättar för varandra om vi åker bort, eller hjälper varandra att ta in post eller klippa gräs. Om du skulle se något som du tycker inte stämmer ber vi dig i första hand att kontakta den fastighet som det berör, alternativt om du ser något som inte ser rätt ut så kan du dela det med (nästan) alla grannar via vår Facebooksida "Rydbo Saltsjöbadväg & fastighetsägareförening".

Misstänker du brott ska du självklart kontakta polisen. www.polisen.se
 

Tips! 

Bli gärna medlem i Svinninges facebooksida för att även få nyheter från dem. Den hittar du på Facebook med namnet "Svinninge Aktuellt"